Liederen

 

 

seizoen 2018-2019   

 

 

 

september 2018

 

Franz Schubert (Heine), Robert Schumann (Dichterliebe), Henri Duparc en Maurice Ravel (Histoires naturelles & Don Quichotte à Dulcinée) met Pierre Mak.

 

    

 

 

 

 

   

 

 

november 2018

foto: Andreas Terlaak

 

Met Barbara Kozelj en Doris Hochscheid het programma 'De groote oorlog', samengesteld door Elmer Schönberger, die ook als verteller aan het concert deelneemt.

Het is elke keer weer een feest 'La veille' van Matthijs Vermeulen met Barbara gestalte te geven.

Het volledige programma: Igor Stravinskij - Souvenir d'une marche boche; Claude Debussy - Noël des enfants qui n'ont plus de maisons & Cellosonate; Matthijs Vermeulen - La veille & Cellosonate no.1; Anton Webern - Drei Stücke; Maurice Ravel - Frontispice [indien twee piano's aanwezig]; Elmer Schönberger - Maurice chéri (voor zang, piano en cello, op teksten uit oorlogsbrieven aan en van Ravel).

 

foto: Jacqueline Imminkhuizen (Edesche Concertzaal)

 

 

 

maart 2019

   

 

 Voor het najaar van 2020 werkt René Samson aan een kameropera voor de bezetting bariton, acterende celliste en piano. De titel wordt We'll never let you down en de opera speelt zich af rondom de dood van Jacqueline du Pré. Doris en ik gaan dit werk uitvoeren met Mattijs van de Woerd.

   Op dit ogenblik is er een 'fragment' klaar van ruim 20 minuten en dat gaat, als voorproefje, op 23 maart 2019 in Splendor. Bij die gelegenheid gaan er ook nog twee liederen van René Samson en enkele 'liederen' uit de Suite populaire espagnole van Manuel de Falla.

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________

 

liedbio t.b.v. concertprogramma's (pdf)

idem (word)

 

____________________________________________________________________

 

 

 

 

 

   Een aantal jaren geleden hebben Oda Zoe Hochscheid en ik al een aantal liederen uit de Deutsche Liebeslieder opus 20 (1900) van Leander Schlegel uitgevoerd, zowel in Nederland als in Italie (Milaan). We zijn er nu wel aan toe om de zeventig minuten durende monumentale cyclus - wat mij betreft het hoogtepunt van de Nederlandse romantische liedkunst - integraal uit te voeren.

   Vraag nadere informatie via het contactformulier van deze site of kijk al vast eens op www.leander-schlegel.nl.

 

   Maar allerlei anders kan natuurlijk ook, zoals een programma met cello (bv. Brahms, Hollman, Diepenbrock).

 

 

 

 

 

   De jonge Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar masters research wijdt zij aan muziek van Nederlandse componistes, die zij onder meer uitvoert met haar duopartner Satomi Chihara.

   In het recente verleden heb ik al eens de Chansons des mendiants van Ignace Lilien met haar uitgevoerd. Op het programma staat nu ook de eerste uitvoering van 'La déesse' (2017) van Wilma Pistorius, gebaseerd op het gedicht 'Aube' van Arthur Rimbaud. Zodra een uitvoeringsdatum vaststaat, wordt die hier gepubliceerd.