Liederen

 

 

seizoen 2018-2019   

 

     Van echte liedrecitals is het al jaren niet meer gekomen, terwijl dat toch eens mijn belangrijkste podiumactiviteit was. Maar daar komt verandering in.

 

     In september 2018 ga ik twee recitals spelen met Pierre Mak. Pierre en ik hebben jarenlang samen de liedklas aan het Conservatorium van Amsterdam gedaan, maar we hebben nog nooit als liedduo opgetreden. Op het programma staan liederen van Franz Schubert (Heine), Robert Schumann (Dichterliebe), Henri Duparc en Maurice Ravel (Histoires naturelles & Don Quichote à Dulcinée).

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

     Met Barbara Kozelj en Doris Hochscheid voer ik het programma 'De groote oorlog' uit, samengesteld door Elmer Schönberger, die ook als verteller aan het concert deelneemt.

   Het is elke keer weer een feest 'La veille' van Matthijs Vermeulen met Barbara gestalte te geven.

   Het volledige programma luidt:

Igor Stravinskij - Souvenir d'une marche boche; Claude Debussy - Noël des enfants qui n'ont plus de maisons & Cellosonate; Matthijs Vermeulen - La veille & Cellosonate no.1; Anton Webern - Drei Stücke; Maurice Ravel - Frontispice [indien twee piano's aanwezig]; Elmer Schönberger - Maurice chéri (voor zang, cello en piano, op teksten uit oorlogsbrieven van en aan Ravel)

 

 

                                          foto: Andreas Terlaak

   

   Het programma ging al in De Doelen in Rotterdam en in de Edesche Concertzaal in Ede en staat op dit ogenblik drie keer gepland in november 2018.

 

foto: Jacqueline Imminkhuizen (Edesche Concertzaal)

 

 

 

liedbio t.b.v. concertprogramma's (pdf)

idem (word)

 

______________________________________________

 

 

      Met sopraan Elizaveta Agrafenina ga ik een nieuwe liedcompositie van Wilma Pistorius instuderen: 'La déesse' (2017), gebaseerd op het gedicht 'Aube' uit de Illuminations van Arthur Rimbaud.    

   Met Elizaveta heb ik in het verleden al de Chansons des mendiants van Ignace Lilien uitgevoerd. In het kader van haar masterstudie werkt zij nu aan een project rondom Nederlandse componistes.

   Van Wilma heb ik met Doris in mei 2018 de eerste uitvoering van Triund (2018) voor cello en piano gespeeld, waarna een inmiddels behoorlijk aantal andere uitvoeringen volgde.

   Zodra uitvoeringsdata vaststaan worden die hier gepubliceerd.

 

 

 

 

 

 

 

seizoen 2019/2020

 

   Een aantal jaren geleden hebben Oda Zoe Hochscheid en ik al een aantal liederen uit de Deutsche Liebeslieder opus 20 (1900) van Leander Schlegel uitgevoerd, zowel in Nederland als in Italie (Milaan). Het volgende seizoen zijn we er aan toe om de zeventig minuten durende monumentale cyclus - wat mij betreft het hoogtepunt van de Nederlandse romantische liedkunst - integraal uit te voeren.

   Vraag nadere informatie via het contactformulier van deze site of kijk al vast eens op www.leander-schlegel.nl.

 

   Een programma waarin opgenomen liederen met begeleiding van cello en piano (bv. Brahms, Hollman, Diepenbrock) kan natuurlijk ook.