Liedactiviteiten

 

 

   Van echte liedrecitals is het al jaren niet meer gekomen, terwijl dat toch eens mijn belangrijkste podiumactiviteit was. Maar daar komt verandering in. In september 2018 ga ik een recital spelen met Pierre Mak. Pierre en ik hebben jarenlang samen de liedklas aan het Conservatorium van Amsterdam gedaan, maar we hebben nog nooit als liedduo opgetreden. Het programma wordt Schubert, Schumann, Duparc en Ravel.

 

 

 

   Met Barbara Kozelj en Doris Hochscheid doe ik het programma 'De groote oorlog', samengesteld door Elmer Schönberger, die ook als verteller aan het concert deelneemt. Programma: Stravinskij - Souvenir d'une marche boche, Debussy - Noël des enfants qui n'ont plus de maisons & Cellosonate, Vermeulen - La veille & Cellosonate no.1, Webern - Drei Stücke, Schönberger - Maurice chéri (voor zang, cello en piano, op briefteksten van en aan Ravel). Het programma ging al in De Doelen in Rotterdam en in de Edesche Concertzaal in Ede en staat op dit ogenblik drie keer gepland voor het seizoen 2018/2019.

 

foto: Jacqueline Imminkhuizen (Edesche Concertzaal)

 

 

 

   Met Claudia Couwenbergh voerde ik in april 2013 in Maastricht liederen uit van Carl Smulders.

   Tijdens het Festival Batta & Co rond het Vrijthof in november 2015 deden we liederen van Andrée Bonhomme, Claude Debussy, Darius Milhaud, Hector Berlioz, Emile Wesly en Joseph Hollman.

   In het najaar van 2017 voerden we in Maastricht en tijdens het Festival Vocallis allerlei liederen van Franse en Limburgse makelij uit, waaronder wereldpremières van liederen met cello van Jo van den Booren en Jean Lambrechts.

 

Maastricht 7 april 2013, Soirée artistique III                     Maastricht 8 november 2015, Festival Batta & Co

 

 

 

   En verder komen er altijd wel liederen langs in onze Dutch Masters Chamber concerten. In januari 2018 zijn dat de Chansons des mendiants van Ignace Lilien met Elizaveta Agrafenina. Wat we in april 2018 gaan doen, weten we nog niet precies.

 

  

 

►Heel toevallig ontdekte ik dat sinds april 2013 liederen van Frans Berwald op youtube staan die ik ooit met Anja van Wijk heb opgenomen. Dat moet rond 1990 zijn geweest. En natuurlijk is Anja geen sopraan (zoals vermeld), maar een mezzo.