Meer kamermuziek

 

 

   Het uitvoeren van kamermuziekwerken voor grotere bezetting blijft al een paar jaar beperkt tot de Dutch Masters Chamber concerten. Ik heb daar, meerdere malen zelfs, het Pianokwartet van Leander Schlegel uitgevoerd en ook het Pianokwartet van Hendrik Witte. In 2017/2018 gaat het Pianotrio van Sem Dresden. En ik speelde er ook hedendaagse ensemblewerken, bijvoorbeeld van Roderik de Man, Martijn Padding en Lucas Wiegerink.

 

 

                           

Hendrik Witte                                                                                                    Leander Schlegel

 

 

   Op 6 februari 2016 werkte ik mee aan de achtste aflevering van 'Het weeshuis van de Nederlanse muziek', helemaal gewijd aan Jan Ingenhoven. Met Doris heb ik zijn twee cellosonates opgenomen (zie Dutch Cello Sonatas vol.3), ik heb ook zijn twee vioolsonates gespeeld, en dit was de gelegenheid om zijn klarinetsonate, zijn eerste duosonate met piano, uit te voeren -  en dan, volgens de opzet van het 'Weeshuis', ook nog meteen twee keer.

   ► Ga voor het interview met initiator en presentator David Dramm naar 23'20. En voor de (tweede) uitvoering, samen met Frank van den Brink, naar 42'.

 

 

   Inmiddels is er iets bijzonders in de maak. Doris en ik hebben al eens een concert gegeven samen met organiste Gonny van der Maten. We speelden werken voor cello en orgel en cello en piano. Er bestaan ook best wel wat composities voor orgel en piano. Maar - tenminste voor zover wij weten - er is geen muziek voor cello, orgel en piano. Dus hebben we twee componisten gevraagd iets voor die combinatie te schrijven: Wouter van Belle en Rick van Veldhuizen. In 2018/2019 gaan die werken in ieder geval in het Orgelpark in Amsterdam en in de Edesche Concertzaal. Verder in een aantal kerken.

 

 

.