Meer kamermuziek

 

 

   Er was de afgelopen jaren weinig tijd voor kamermuziek in grotere bezetting, maar ik speelde toch twee bijzondere pianokwartetten.

 

In de serie Dutch Masters Chamber van het Conservatorium van Amsterdam voerde ik op vrijdag 18 oktober 2013 het Pianokwartet in A opus 5 (1867) van Hendrik Witte uit met de studenten Ruña 't Hart, Isa Juárez en Sam Shepherd.

In dezelfde serie speelden Doris en ik op vrijdag 28 maart 2014 het Pianokwartet in C opus 14 (1886) van Leander Schlegel met de masterstudenten Luca Bognár en Maren Rothfritz.

 

                           

Hendrik Witte                                                                                          Leander Schlegel

 

 

 

   Op 6 februari 2016 werkte ik mee aan de achtste aflevering van 'Het weeshuis van de Nederlanse muziek', helemaal gewijd aan Jan Ingenhoven. Met Doris heb ik zijn twee cellosonates opgenomen (zie Dutch Cello Sonatas vol.3), ik heb ook zijn twee vioolsonates gespeeld, en dit was de gelegenheid om zijn klarinetsonate, zijn eerste duosonate met piano, uit te voeren -  en dan, volgens de opzet van het 'Weeshuis', ook nog meteen twee keer.

   ► Ga voor het interview met initiator en presentator David Dramm naar 23'20. En voor de (tweede) uitvoering, samen met Frank van den Brink, naar 42'.

.